Sosyal Medya Üzerinden Nasıl Para Kazanılır

Sosyal Medya Üzerinden Nasıl Para Kazanılır

Yeni Çağın en gözde mesleklerinden biri haline gelen sosyal medya içerik üreticiliği birçok kitleye gelir kapısı haline geldi peki siz bu yoldan nasıl kazanç elde edebilirsin gelin detaylara hep birlikte bakalım. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfaları üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.


Sosyal Medya Platformları Hangileridir?

-Youtube
-Facebook
-İnstagram
-Twitter
-TikTok
-Twitch
-Pinterest
-Tumblr gibi web siteleri sosyal medya platformları arasında günümüzde en popüler uygulamalardandır. Peki, bu web sitelerine nasıl üye olunur uygulamalarına nasıl erişim sağlanır;
Bir mail adresi oluşturarak işe başlamalıyız birçok yerli ve yabancı marka üzerinde kendimize bir adres edinebilir Google üzerinde gmail, Yandex üzerinde yandex mail, Outlook üzerinde Hotmail gibi hesaplar elde edebiliriz. Üyesi olmak istediniz web adresine erişim sağlayarak kayıt ol sekmesinden açılan sayfada sizden istenen bilgileri doldurarak üyeliğinizi sağlamış olacaksınız akabinde sizi teyit etmek için gönderilecek olan doğrulama postasını mail adresine girerek gelen maildeki onaylama işlemini gerçekleştireceksiniz böylelikle sizin gerçek bir kullanıcı olduğunuz onaylanmış olacaktır. Bu soruyu arama motorunda aratmadan önce kendinize mutlaka sorun fakat kendinize ‘Ben nasıl para kazanacağım’ diye yanlış bir soruda bulunmayın bu soru bir sonraki aşamanın sorusu olacaktır.
Sizlerin kendine ilk sorması gereken soru ‘Ben kendimi Sosyal Medyada nasıl pazarlayacağım’ olmalıdır. Bir markanız mı var, herkesle paylaşmak istediğiniz bir düşünceniz veya herkesin görmesi istediğiniz bir yeteneğiniz mi? Önce bunlardan bir yol çizmeli daha sonra sizlere en uygun platformda üretim yapmalısınız.

Nasıl İçerik Üreticisi Olurum?


Kendinize ait platform konusunda kendinizle anlaşmaya vardı isenız gelelim içerik nedir nasıl üretilir nasıl paylaşılır ve nasıl para kazanılır sorusunun cevabına. İçerik tabiri aslında paylaşılan post bilgidir. Yazılı, Sözlü veya görsel olarak desteklenen paylaşımların genel adıdır. Bu soru için net bir cevap arıyorsanız aslında kazandıran uygulama değil kendinizi doğru pazara sunabilmektir. Birçok uygulama izlenme oranına göre saat bazlı ödeme yapar fakat abone (takipçi) ve etkileşimlerine bakarak popülerliğinizi belirler. Bir diğer gelir kaynağı ise hesaplarına reklam almaktır alına reklamlar anlaşmaya bağlı olarak kaç kişiye ulaşacak bu reklam üzerinden kaç kişi etkileşim sağlayacak gibi temel konular konuşulur ve rakam belirlenir gelir elde etmenin temel yolu bir kitle oluşturmak ve hitap edebilmektir.