Engelli Asansörleri Ne İşe Yarar?

Engelli Asansörleri Ne İşe Yarar?

Engelli Dostu Asansörler

Evlerde, okullarda, hastanelerde, restoranlarda kısacası hayatın olduğu her yerde kullanılabilen engelli asansörleri her türlü merdivenle uyumlu şekilde üretilir. Hem iç hem de dış mekanlarda kullanılabilir özelliği ve az yer kaplaması sayesinde engellilerin en büyük problemlerine çözüm getirirler.

Farklı Genişlik ve Yükseklik Ayarı

Engelli dostu olan asansörler tekerlekli sandalye ile katlar arasında geçişin mümkün olmasını sağlar. Engelli asansörü modelleri farklı ebatlarda üretilebilir. Kolay kullanılır buton özelliği, tekerlekli sandalyede yolculuk eden kişinin ulaşabileceği bir alandadır. Açık ve kapalı tipte bulunabilen engelli asansörü modelleri ergonomik kullanım seçenekleri sayesinde huzurevlerinden alışveriş merkezlerine kadar her alanda kullanılabilir.

Merdivenler Sizi Korkutmasın

Engelli asansörlerinin yüksekliği talebe göre değişkenlik gösterebilir. Çok katlı merdivenlerden iki veya üç katlı yüksekliklere kadar birçok alanda üretimi mevcuttur. Bu asansörlerin genişlik ebatları tekerlekli sandalyelerin rahatlıkla girebileceği şekilde boyutlandırılmıştır. Bu sayede tekerlekli sandalye ile yolculuk edenler yanlarında herhangi bir yardımcı bulunmadan katlar arasında geçiş yapabilirler. Eğer engelli bireyin yanında bir yardımcı refakat edecekse asansörün boyutları buna bağlı olarak genişletilebilir. Tekerlekli sandalye ile yolculuk eden bireylerin en büyük problemlerinden biri özellikle bina girişlerinde engelli platformu olmamasıdır. Bu nedenle birçok engelli tek başına evden dahi çıkamaz. Engelli asansörleri sayesinde yükseklikler arasındaki mesafelerin kaldırılması sağlanır. Böylece engelli birey yanında refakatçisi olmadan dilediği zaman yolculuk edebilir.